هیلینگ ایمپلنت
ایمپلنت دندان از سه بخش ریشه، اباتمنت و تاج تشکیل شده است. هیلینگ اباتمنت که با نام های هیلینگ کپ و جینجیوال هم شناخته می شود، برای رشد اصولی بافت نرم و سخت لثه اطراف ایمپلنت دندان به کار می رود. هیلینگ اباتمنت همچنین می تواند قسمت اصلی ایمپلنت را از جرم و یا تجمع زباله حفظ کند. این قسمت معمولا به بالای ایمپلنت متصل می شود و از ایمپلنت پهن تر می باشد تا شکل لثه را حفظ کند. متخصص می تواند هیلینگ اباتمنت را در یک یا دو جلسه درمانی برای شما جاسازی کند.

جاسازی هیلینگ اباتمنت
در فرایند درمانی یک جلسه ای، متخصص، ایمپلنت و هیلینگ کپ را همزمان جاسازی می کند. در این فرآیند، ایمپلنت ابتدا به استخوان فک جوش داده میشود و سپس هیلینگ اباتمنت بر روی آن سوار می شود. زمانی که ایمپلنت دندان به استخوان فک جوش زده شد، هیلینگ کپ برداشته می شود تا به ایمپلنت دسترسی داشته باشیم. سپس هیلینگ اباتمنت جایگزین هیلینگ کپ می شود تا تاج سرامیکی روی آن سوار شود.
در فرایند درمانی دو جلسه ای، بعد از اینکه متخصص ایمپلنت را به استخوان فک جوش داد، آن را با بافت لثه می پوشاند تا فرایند بهبودی آن سپری شود. بعد از آن، ایمپلنت طی فرایند یکپارچگی استخوانی ظرف چند ماه به طور کامل جوش میخورد. مرحله بعد, برش دوباره جهت آشکار شدن ایمپلنت می باشد تا هیلینگ کپ بر روی آن سوار شود. بعد از چند هفته هیلینگ کپ برداشته می شود تا اباتمنت روی ایمپلنت سوار شود.

انواع اباتمنت از نظر نحوه اتصال
- ایمپلنت پیچ شونده: در وسط پروتزهایی که روی اباتمنت قرار میگیرند سوراخهایی قرار دارد. از طریق این سوراخها، اباتمنت با پیچ به روکش متصل میشود.
- اباتمنت سمان شونده (Cemented): این دسته با چسباندن به تنه اصلی محکم میشود؛ زیرا در این مورد سطح اباتمنت صاف است.
- اتصالات اوردنچری: این نوع برای دست دندان و یا پارسیل محکم شده با ایمپلنت به کار میرود. این نحوه اتصالات مانند دکمههای فشاری هستند که با مختصر فشاری جا رفته و یا جدا میشوند.
افتادن هیلینگ اباتمنت
افتادن هیلینگ اباتمنت یکی از جدی ترین مشکلاتی می باشد که ممکن است برای افراد در طول دوره درمان اتفاق بیفتد. این اتفاق در گذشته بیشتر روی میداد ولی امروزه با پیشرفت تکنولوژی، بسیار کمتر شاهد این مشکل می باشیم. از علل افتادن اباتمنت می توان به پروفیل استخوانی اطراف ایمپلنت، مناسب نبودن پیچ ایمپلنت، شل شدن هیلینگ کپ، اندازه نامناسب پیچ و … اشاره کرد.
همچنین علائمی وجود دارد که از این اتفاق جلوگیری کرد:
- احساس درد در لثه
- درد جمجمه و ناحیه ایمپلنت شده
- خونریزی لثه در صورت لمس ایمپلنت
- بروز خون مردگی و یا تغییر رنگ بافت لثه اطراف ایمپلنت به رنگ سفید
قیمت هیلینگ اباتمنت
قیمت اباتمنت با توجه به نوع آن میتواند متغیر باشد. قیمت اباتمنت سفارشی بالاست و در مواقعی که پیادهسازی اصلاحات پروتزی با ایمپلنتهای استاندارد امکان پذیر نیست، از آنها استفاده میشود. اما همانطور که گفتیم، قیمت اباتمنت در ایمپلنت پیشساخته پایینتر از کاستوم اباتمنت است. البته معمولا قیمت اباتمنت جزئی از قیمت ایمپلنت تلقی و به صورت تمام شده به فرد اعلام میشود.
برای اطلاع از قیمت اباتمنت بهطور دقیق، حتما باید توسط متخصص معاینه شوید. چراکه اباتمنت دندان در اشکال گوناگون عرضه میشود و بسته به درمان، دندانپزشک تشخیص میدهد که کدامیک برای بیمار بهتر است و طول عمر بیشتری خواهد داشت.
منبع: https://dentalstudiocolleyville.com/blog/what-is-a-healing-abutment-for-dental-implant/